תרופות פסיכיאטריות

אנשים רבים ברחבי הארץ וברחבי העולם מתמודדים עם הפרעות נפשיות. ההפרעות הנפשיות האלו מונעות מהם להתנהל בצורה תקינה, לקיים אורח חיים רגיל הכולל חיי זוגיות, עבודה, משפחה ועוד, לחשוב בבהירות ולקבל החלטות בשיקול דעת. תחום הפסיכיאטריה הולך ומפתח מדי שנה יותר ויותר אפשרויות רלוונטיות לטיפול באנשים שמתמודדים עם אותן הפרעות נפשיות, כאשר חלק מדרכי הטיפול מגיעות בצורת מפגשים אחד על אחד בין המטופל לבין המטפל, חלק מהן מגיעות בצורת פעילויות חברתיות שונות, וחלק מהן בצורת תרופות פסיכיאטריות. תרופות פסיכיאטריות היא דבר שחשוב לדבר עליו, גם בפני עצמו וגם בצל שיטות טיפול נוספות, שאינן מערבות כימיקלים כאלו ואחרים שישפיעו על האדם. אז מהן תרופות פסיכיאטריות? מתי אפשר להימנע מהן, ומתי ממש לא כדאי להימנע מהן? האם הן חובה? איך הן עוזרות? כל פרטי המידע שמעניינים אתכם נמצאים כאן למטה, אז קדימה – בואו נצא לדרך.

תרופות פסיכיאטריות – מאזנות ומרגיעות

הפרעות נפשיות ידועות בתור הפרעות שגורמות לתפקוד לא מלא ולא תקין בקרב האנשים שסובלים מהן. ההפרעות האלו יכולות לבוא לידי ביטוי במגוון דרכים, כמו הסתגרות האדם בתוך עצמו במקביל למחשבות אובדניות, במקרים של דיכאון, לדוגמה, כמו דמיונות של צלילים ומראות שלא נותנים מנוח, במקרים כמו סכיזופרניה, למשל, ועוד. כל אלו מובילים את האדם לסבול מרעשי רקע פנימיים שגורמים לו לא לתפקד כהלכה, וללא טיפול מתאים – עלולות להיות לרעשים הרקע האלו תגובות פיזיות אלימות, שעלולות לגרום לפגיעה גם של האדם בעצמו וגם של האדם בסביבתו.

תרופות פסיכיאטריות הן אלו שיכולות להרגיע את הנפש של האנשים המתמודדים עם הפרעות נפשיות, ולתת להם מעט מרגוע מהסערה הרגשית שהם חווים מדי יום. על ידי תרופות פסיכיאטריות, אותם אנשים יכולים להתחיל לסגל לעצמם מגוון כלים שיאפשרו להם לנסות ולהשתלב במגוון מסגרות, שלולא התרופות לא היו מצליחות לקבל ולשלב אותם כמו שהם.

האם תרופות פסיכיאטריות הם עניין של חובה?

תרופות פסיכיאטריות הן לא הפתרון הבלעדי עבור אנשים שמתמודדים עם הפרעות נפשיות, אך הן בהחלט מהוות חלק מהאפשרויות שאותן ניתן לקחת בחשבון. על מנת שהאנשים הסובלים מהפרעות נפשיות יוכלו להתמודד עם ההפרעות שלהם, הם לוקחים חלק במגוון טיפולים אלטרנטיבים שונים שיכולים להעניק מענה להפרעות הנפשיות שאיתן הם מתמודדים – טיפולים פסיכולוגים, טיפולים פסיכיאטרים, פעילויות ריפוי ועיסוק, מפגשים חברתיים עם אנשים שסובלים מהפרעות נפשיות דומות ועוד.

תרופות פסיכיאטריות הן אפשרות שעולה על השולחן אצל אנשים שההפרעות הנפשיות שלהן הגיעו למצב מתקדם ביותר, ויש לאזן אותן בצורה מיידית, וגם אצל אנשים שהטיפולים האלטרנטיבים אינם מובילים אותם לכדי תוצאות טובות מספיק.

מי קובע לגבי נטילת תרופות פסיכיאטריות?

אנשים אשר סובלים מהפרעות נפשיות שונות, הם אנשים שנמצאים תחת פיקוח פסיכיאטרי, בין אם צמוד יותר ובין אם צמוד פחות. חלק מהאנשים נמצאים במסגרות יום, שאליהן הם מגיעים מדי בוקר עד שעות הצהריים או אחר הצהריים, וחלק מהאנשים נמצאים במוסדות סגורים עם פיקוח מלא וצמוד.

כחלק מהמעקב עליהם, הם נהנים מפיקוח פסיכיאטרי שיכול להתרשם מההתקדמות שלהם, מהרגרסיה שלהם, ומהצרכים השוטפים שלהם. בהתאם למסקנות שהפסיכיאטרים מסיקים, הם יכולים לקבוע האם יש צורך בנטילת תרופות פסיכיאטריות על ידי המטופלים או שלא. היות ומדובר על תרופות שמשלבות גם חומרים כימיים ופסיכואקטיביים, הפסיכיאטרים יהיו גם אלו שיקבעו את מינוני הנטילה, הכמויות ואת שילובי התרופות הפסיכיאטריות השונות שכל מטופל נוטל.

היכרות עם סוגים של תרופות פסיכיאטריות

כשמדברים על תרופות פסיכיאטריות, מדברים על כמה סוגים שונים שלהן. קיימות תרופות פסיכיאטריות שמטרתן לסייע למטופלים להתמודד עם תחושות של דיכאון, קיימות תרופות פסיכיאטריות שמטרתם לסייע למטופלים להתמודד עם תחושות של חרדה, קיימות תרופות פסיכיאטריות שגורמות למצב הרוח של המטופלים להתייצב, קיימות תרופות פסיכיאטריות שמכילות חומרים ממריצים ומעוררים, וקיימות גם תרופות פסיכיאטריות אנטי פסיכוטיות.

כל אחד מהסוגים של תרופות פסיכיאטריות מוצמד למטופלים בהתאם לאופי ההפרעה הנפשית שאיתה הם מתמודדים, ויש לכל אחד מהם מטרות שונות, כפי שניתן לראות בפירוט כאן למעלה.

ההשפעה של תרופות פסיכיאטריות

להבדיל מתרופות כמו משככי כאבים, לדוגמה, נטילת תרופות פסיכיאטריות בהחלט אינה מבטיחה תוצאות מיידיות, ולעיתים אף בהכרח לא תוביל לתוצאות שכאלו. חלק מהתרופות הפסיכיאטריות הן תרופות שתהיה להן השפעה שניתן יהיה להבחין בה אך ורק בטווח הארוך, שכן רק לאחר מספר ימים או שבועות, ויהיה צורך להמשיך וליטול אותן לאורך זמן רב על מנת שהן יוכלו להוביל את המטופל אל התוצאות שאליהן הוא מבקש להגיע.

חשוב להבין שתרופות פסיכיאטריות מכילות מגוון חומרים שעלולים לגרום להתמכרות ולתלות, ועל כן הפיקוח הפסיכיאטרי על המטופלים ממשיך גם לאחר שהתרופה כבר ניתנת להם באופן קבוע ומבוקר.

האם אפשר לרכוש תרופות פסיכיאטריות ללא מרשם רופא?

תרופות פסיכיאטריות מחייבות מרשם רופא, שכן הן תרופות שמכילות מגוון חומרים שמיועדים לטיפול ספציפי באנשים שסובלים מהפרעות נפשיות. על מנת לקבל מרשם רופא לתרופות פסיכיאטריות, יש צורך במפגש מקצועי עם פסיכיאטרים מומחים, שרק לאחר האבחון יוכלו להבין האם יש מקום למתן מרשם שכזה או שלאו.

אם אתם מחפשים פסיכיאטרים מומחים למפגש אבחון או לקבלת מרשם לתרופות פסיכיאטריות, כדאי שתכירו את ד"ר לידיה לרנר – פסיכיאטרית מומחית. ד"ר לידיה לרנר היא בעלת ניסיון רב שנים, ומביאה איתה מקצועיות רבה בתחום.

מאמרים נוספים

סימפטומים של חרדה

הפרעת חרדה הינה אחת מסוגי ההפרעות הנפוצות ביותר ואחוז רב מהאוכלוסייה בארץ ובעולם סבלו או סובלים ממנה. זוהי תחושה טבעית המלווה אותנו בכל פעם בו

קרא עוד »

הפרעה טורדנית כפייתית

בסקלה שבין בריאות נפשית תקינה ובין מחלות נפש ניתן לכלול גם מצבי ביניים שונים כמו משברים נפשיים, הפרעות נפשיות ועוד… . אחת מההפרעות הנפשיות הכי

קרא עוד »

כיצד מטפלים באובססיה

זיגמונד פרויד היה מאבי הפסיכואנליטיקה של המאה ה19, הוא סקר לא מעט התנהגויות נפשיות וביצע מחקרים רבים אשר הצליחו לפרט התנהגויות לא רצוניות ומחלות נפשיות

קרא עוד »

תרופות פסיכיאטריות

אנשים רבים ברחבי הארץ וברחבי העולם מתמודדים עם הפרעות נפשיות. ההפרעות הנפשיות האלו מונעות מהם להתנהל בצורה תקינה, לקיים אורח חיים רגיל הכולל חיי זוגיות,

קרא עוד »

מהי מחלה נפשית

בעבר לא היה נהוג כלל לדבר על הנושא הזה, אך ככל שהשנים עוברות ברור לכולנו יותר ויותר שלא מעט אנשים סובלים ממחלה נפשית כזו או

קרא עוד »
ד"ר לידיה לרנר פסיכיאטרית מומחית

יצירת קשר

כתובת:

בניין MDC, הברזל 15, רמת החייל ת"א

התקשרו עכשיו:
אימייל:
כל הזכויות שמורות © 2019